Архитект Пламен Мирянов направи нов патриотичен филм – за Паисий

Младият, изключително талантлив архитект Пламен Пламенов Мирянов, известен със своите видеоклипове, създаде нова творба. Това е изключително въздействащ филм за отец Паисий Хилендарски.
Видеоклипът е част от поредицата на арх. Мирянов за красотата и историята на България.
Филмът отново впечатлява родолюбивите българи, като въздига националното им самочувствие и гордост за родината им. До момента никой не е правил такъв клип за изключителния родолюбец и българин – Паисий. „За мен патриотизма и родолюбието се изразява в това да оценим всички богатства – природни, културни, културното наследство, с което сме дарени тук, да го оценим, да го пазим и това да ни дава здравата основа, която ни дава сила, която ни обединява като народ“, казва арх. Мирянов.
Младият архитект Пламен Мирянов e влюбен в родината и рецитира „Де е България“. Изумително е да го слушаш как рецитира Иван Вазов, как представя Паисий Хилендарски, как поднася молитвата „Отче наш“. Със сърце и душа. С вътрешна убеденост.
Той е млад, образован, амбициозен и влюбен в България. Влюбен в планините, в реките, в красотите на страната ни и прави всичко възможно, за да ги показва във филмите си. А пък филмите му се радват на небивал интерес.
Негови филми за Белоградчик, за Седемте рилски езера, за Казанлък са отличени с награди. “Магията на българската роза” бе отличен за най-добра рекламна туристическа продукция на XIV Международен тур филмфест “На източния бряг на Европа”.
Неговите видеа за красотите на България са гледани милиони пъти в интернет. Те са част от големия му проект „Нашият дом е България“ – пълнометражен филм, който той с години снима.

Автор: blitz.bg

Снимки: blitz.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *